Informatie

 

Geschiedenis van de eigenaar

De eigenaar van 'Gallizia Wijnimport v.o.f.' is Franco Gallizia, geboren te 'Albenga' in 1955 en samen met twee zussen opgegroeid op een kleine wijnboerderij in het gebergte achter 'Albenga'.

Van kinds af aan hielp Franco zijn vader met het wijnproces. Al vrij snel had Franco 'wijn' als hobby. Inmiddels heeft hij een uitgebreide verzameling wijnen opgebouwd. Op 22-jarige leeftijd, na een opleiding aan de hotelschool te 'Alassio', nam Franco het hotel-restaurant 'Trattoria La Vecchia' over. In de 17 jaar dat Franco dit hotel-restaurant leidde, heeft hij een grote kennis opgebouwd op het gebied van wijnen en delicatessen.

In deze periode heeft Franco ook zijn huidige Nederlandse vrouw, Hilde, leren kennen. Binnen de v.o.f. is zij verantwoordelijk voor de administratie. Samen hebben Franco en Hilde twee zonen gekregen, die inmiddels actief meehelpen in de zaak, vooral op het gebied van online wijnverkoop. Na 2 jaar samen in Itali√ę te hebben gewoond is het gezien naar Nederland verhuisd. Tot aan augustus 1998 heeft Franco zich enkel hobbymatig bezig gehouden met wijnen. Daarna is die hobby snel uitgegroeid tot de huidige v.o.f..

Geschiedenis van de v.o.f.

'Gallizia Wijnimport v.o.f.' is officieel opgericht op 23 februari 1999. Sinds die tijd heeft het bedrijf een snelle groei gekend. Aanvankelijk lag het accent enkel op de wijn, sinds enige tijd zijn daar ook de Italiaanse delicatessen en andere Italiaanse levensmiddelen bijgekomen. De klantenkring groeide snel uit van vrienden en kennissen in het begin tot restaurants en pizzeria's heden ten dage.

Naast het leveren van wijn, worden er tegenwoordig ook wijnproeverijen gehouden voor particulieren en bedrijven. Omdat 'Gallizia Wijnimport' uit elke regio (Itali√ę telt 20 regio's) wijnen heeft, zijn deze proeverijen zeer uitgebreid. Het assortiment telt in totaal meer dan 650 verschillende wijnen.

Toekomst & verkoop

Nederlandse wijngenieters stappen steeds vaker over van de 'goedkopere' wijn op een 'duurdere' kwaliteitswijn. Het assortiment van 'Gallizia Wijnimport' bestaat enkel uit kwaliteitswijnen.

De sleutel van het groeiende succes is ons brede assortiment. De vele soorten wijnen in combinatie met diverse Italiaanse delicatessen en levensmiddelen vormen een uitgebreid totaalpakket.

Om haar klanten optimaal te kunnen bedienen, maakt 'Gallizia Wijnimport' gebruik van 3 verkoopkanalen:

Voor overige vragen kunt u online contact met ons opnemen.

 
  admin  
 
Free counter and web stats